Naslovnica Društvo Dragan Čović primio prijetnje smrću

Dragan Čović primio prijetnje smrću

“U ponedjeljak 21.03.2022. godine na Facebook stranici Županijskog odbora HDZ BiH Zeničko dobojske županije osvanula je prijetnja smrću upućena dr. Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ BiH i predsjedatelju Doma naroda PS BiH te lvi Tadiću, predsjedniku ŽO HDZ BiH ZDŽ i predsjedniku Kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH.

 

 

Prijetnja smrću se događa u ozračju kada se ulažu napori da se izmjenama Izbornog zakona implementiraju presude Ustavnog suda BiH i Suda za ljudska prava i kojima je potrebno osigurati jednakopravnost hrvatskog naroda i legitimno predstavljanje u institucijama Federacije BiH i BiH.

Posljedica je to neuspjeha pregovora o izbornoj reformi jer bošnjačka strana ne želi da se odrekne majorizacije i preglasavanja malobrojnijeg hrvatskog naroda, ali ujedno je i pokazatelj u kojem pravcu se može razvijati politička i sigurnosna situacija ukoliko se ne riješe ključni problemi u Bosni i Hercegovini.

Nažalost, ovo nije prvi put da se predsjedniku HDZ BiH dr. Draganu Čoviću i Ivi Tadiću prijeti smrću zbog političkog angažmana i borbe za politička prava i ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH.

Podsjećamo, da je 2011. godine prijetnja smrću i realizirana pokušajem ubojstva kada je eksplodirala podmetnuta bomba pod automobil Ive Tadića ispred zgrade Skupštine Zeničko dobojske županije.

Slučaj je prijavljen nadležnim tijelima MUP-a Zeničko-dobojske županije od kojih očekujemo da u što kraćem vremenu otkrije počinitelja i poduzme sve radnje u skladu sa zakonom”, priopćeno je iz županijskog odbora ove stranke u Zeničko-dobojskoj županiji.

 

Hercegovački portal