Naslovnica Istaknuto Čapljina: Đani Šehu održat će koncert klasične glazbe u crkvi svetog Franje...

Čapljina: Đani Šehu održat će koncert klasične glazbe u crkvi svetog Franje Asiškog

Pod organizacijom Centar za obrazovanje i kulturu AKADEMIJA Čapljina u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljinima nastupit će gitarist iz Sarajeva Đani Šehu.

 

Koncert će se održati 11. 05. (srijeda) početkom u 19:30 sati. Svi ste pozvani.

Ulaz je slobodan

Đani Šehu (1980, Sarajevo) osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u rodnom gradu. Po završetku srednje škole, započinje studije gitere na Ecole Normale de Musique Alfred Cortot u Parizu, u klasi prof. Rafael Andie.

2000. Godine odlazi u Beč gdje započinje studije na Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Diplomirao je 2006. godine, na koncertnom odsjeku za gitaru u klasi prof. Konrada Ragossnika i prof. Alexandera Swetea. Zvanje magistra stiče 2010. u klasi prof Alexandera Swetea.

Usavršavao se na brojnim seminarima i majstorskim kursevima kod svjetskih priznatih profesora i umjetnika.

Kao solista i kamerni muzičar, nastupao je u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Austriji, Francuskoj, Švedskoj, Italiji, Njemačkoj, Japanu, Danskoj, Španiji…

Sarađivao je sa Sarajevskom filharmonijom, Dubrovačkim gudačim kvartetom, te Tonart Sinfonietta iz Austrije.

Od 2006. god predaje na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Iz njegove klase izašla je nekolicina mladih umjetnika koji su skrenuli pažnju stručne javnosti svojim uspjesima na takmičenjima i koncertima u zemlji i inostranstvu.

Aktivno održava koncerte, majstorske kurseve, te sudjeluje kao predavač i član žirija na festivalima i takmičenjima, u zemlji i inostranstvu.

Osnivač je i direktor Sarajevo International Guitar Festival-a.

Hercegovački portal je medijski promotor koncerta, kojeg će te u izravnom prijenosu moći pratiti putem  Hercegovačkog portala.

Hercegovački portal