Naslovnica Najave Mostar: Hit komedija Predsjednici&ca dolazi u Hrvatski dom hercag Stjepan Kosača

Mostar: Hit komedija Predsjednici&ca dolazi u Hrvatski dom hercag Stjepan Kosača

Mogu li bivši hrvatski predsjednici, živi ili ”oni drugi” spasiti zemlju? Ciničniji će reći da ne mogu pomoći ni budući, a još manje bivši.

 

Mogu li oni, unatoč različitim političkim stremljenjima, ujedinjeni stremiti prema jednom zajedničkom cilju? Mogu li nam, dakle, oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti?

Premda se radi o pitanjima na koja nemamo odgovore, kazalište nam otvara prostor za maštu ispunjenu gorkastim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera.

Gostujuća predstava zagrebačkog kazališta Kerempuh dolazi pred mostarsku publiku u Hrvatski dom hercag Stjepan Kosača, 16. svibnja u 20 sati.

Predsjednici&ca iznimno je aktualna i britka komedija nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića koji ujedno potpisuje režiju. Predsjednica i predsjednici okupljeni na večeri nude gledateljima manje ili više nutricionistički harmonizirane i bogate okuse, idealan omjer između slatkog, gorkog, ljutog i kiselog, a toplo je preporučamo gledateljima koje muči neutaživa glad, kao i onima koji su siti svega.

I neće vam teško pasti na želudac, a ako i padne, imajte na umu da su državni poglavari žilavi momci, čak i kad su cure pa se duže žvakanje podrazumijeva.

Pritom, spoj intrigantnih, pa i kontradiktornih i dramski potentnih državničkih osobnosti otvara pitanja koja često sami sebi postavljamo pred malim ekranima i dnevnim novinama. Vjerujemo li u bolje sutra ili je pak preciznije reći – “malo sutra”?

Satirički element Predsjednika&ce ističe mnoge apsurdnosti našeg društva, podsjeća na prošlost i sadašnjost te upozorava na neizvjesnu budućnost.

Predstava “Predsjednici & ca” u Mostaru

 

Hercegovački portal