Naslovnica Sport Najveća hrvatska navijačka zastava dolazi i u Dohu

Najveća hrvatska navijačka zastava dolazi i u Dohu

Ista zastava plijenila je pažnju prije četiri godine u Rusiji. Nakon što je prošla gotovo cijeli svijet, sva velika nogometna natjecanja od Portugala do Rusije, najveća hrvatska navijačka zastava, dugačka čak 200 metara, dolazi i u Katar.

 

Dečki iz Crikvenice dolaze u Dohu dan uoči utakmice s Marokom sa čak 200 metara dugačkom i oko 100 kilograma teškom zastavom.

Najveća hrvatska zastava razvijala se od Poljske do Portugala, od Engleske do Brazila i Rusije, a sada dolazi i u Katar.

U Rusiji se na putu do hrvatskog srebra s njom pokrilo sve ruske trgove. Bila je dugačka 96, a široka 10 metara.

Bila je pravi magnet za sve navijače. Kratili su je i šivali, a gdje god se pojavila bio je to spektakl.

Najveći show je bio u Nižnjem Novgorodu gdje su dečki iz Crikvenice i Bribira angažirali lokalnu krojačicu Ljubu kako bi zašili dijelove zastave.

“Pronašli smo je na ruskom Njuškalu,” kazali su tada sa smiješkom.

Navijači su zastavu koja je tada u orginalu bila dugačka 96 metara zbog problema s transportom morali skratiti na tri dijela uoči utakmice s Argentinom, ali su tada najavili kako će je sastaviti kada se Hrvatska plasira u osminu finala.

Povukli su struju iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslom uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimala brojne tv kuće i fotoreporteri.

“U Dohu dolazi u jednom komadu, ali dvostruko duža, 201 metar,” kazao nam je Dado iz Crikvenice.

Prezentaciju je imala ovoga ljeta na Ribarskom tjednu u Crikvenici kada je razvučena uz rivu, a bila je izvješena i na Istoku maksimirskog stadiona na utakmici s Danskom u Ligi nacija.

“Zastava je spremna, putuje kao cargo teret, a prijevoz me koštao više nego moja zrakoplovna karta,” dodao je sa smiješkom.

Hercegovački portal