Naslovnica Crkva Planirali se vjenčati, ali Bog je imao (nevjerovatan) plan

Planirali se vjenčati, ali Bog je imao (nevjerovatan) plan

Da Bog planira naše živote i da su njegovi planovi ponekad nedokučivi uvjerili su se ovi zaručnici iz Argentine. Kada su započeli ‘hodati’, u svojim najluđim snovima nisu mogli znati kako će se njihov put završiti.

 

 

Ovo je priča Marie i Javiera, koju je na svojem Facebook profilu podijelio pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove.

Trinidad Maria Guiomar i Javier Olivera bili su zaljubljeni studenti. No njihova veza nije završila klasičnim „happy endom“ u kojem su se oženili i živjeli sretno zauvijek, niti su doživjeli da se romantična priča pretvorila u nevolje i sukobe koji su doveli do rastanka.

Njih dvoje poznavali su se od djetinjstva, a njihove obitelji bile su kućni prijatelji iz istog dijela Buenos Airesa. Nakon završetka srednje škole, Javier je kao i mnogi njegovi vršnjaci, odlučio s ruksakom na leđima putovati po kontinentu.

Za to vrijeme doživio je razdoblje pobune protiv vjere i potpuno napustio vjeru. Kad se vratio kući, upisao se na pravni fakultet. Maria je izabrala isti fakultet, ali na drugom sveučilištu u Buenos Airesu. Putovi su im se ponovno susreli i postali su par.

Jednom je Javier pitao Mariu o stavu o čistoći prije braka. Odlučan i hrabar potvrdan odgovor Marie da to želi svim srcem živjeti ga je – iznenadio.

Tada sam mislio da je to neko čudno crkveno praznovjerje, ali me je na neki način ovaj stav počeo impresionirati. Upoznao sam ženu koja je mogla braniti ono u što je vjerovala i istovremeno bila vrlo inteligentna – priznao je Javier.

Maria je vrijeme provodila u kršćanskom okruženju i čitala mnoge duhovne knjige. To je sve više počelo privlačiti i Javiera, zapravo, nije bilo dana da ne govore o značenju života ili o postojanju Boga. U to su se vrijeme, navršivši 21 godinu, zaručili i odlučili su da će se vjenčati ubrzo nakon završetka studija. Javier se počeo vraćati vjeri, prisustvovati misi u nedjelju i moliti , a odlučio je i s Mariom moliti krunicu.

Mariu i obitelj iznenadila je odluka Marijinog starijeg brata koji se odlučio stupiti u sjemenište. Bio je to šok za zaručnike – usprkos činjenici da su živjeli vjeru, ideja im se činila nerazumljivom i preradikalnom, gledali su na to kao odustajanje od karijere i čak su govorili o tome da se odrekao sreće.

Hercegovački portal