Naslovnica Društvo Allahimanet, SDA

Allahimanet, SDA

Stranka demokratske akcije (SDA) i njena “zalaganja” postaju politička prošlost. Polako, ali sigurno.

 

Nakon što su građani već drugi put (prvo na lokalnim izborima prije dvije godine, a potom i na općim, održanim prije manje od dva mjeseca) iskazali svoje nezadovoljstvo kada je u pitanju SDA, posljednji, završni udarac dale su kolege iz “osmorke”, kao i HDZ, s Draganom Čovićem na čelu.

Jedno je jasno – u koaliciju sa SDA skoro nitko neće. Stranka koja decenijama ovu državu sputava u njenom napretku, prvenstveno voljom građana, a onda i drugih političara, definitivno ide u opoziciju na državnom i nivou Federacije BiH.

Allahimanet, SDA

Ruku na srce, nisu samo pripadnici ove stranke zaslužni za stanje u kojem se svi nalazimo, ali veliki dio “zasluga” pripada njima. Pridonijele su uveliko tome i mnogobrojne afere, koje nisu uspjeli sakriti od naroda, a koje su izravno utjecale na živote svih nas.

Od sada već i crnolistaša premijera FBiH Fadila Novalića s aferom „Respiratori“, vladarice života i smrti u najvećoj bh. bolnici KCUS-u Sebije Izetbegović i njenih diploma (ne smijemo zaboraviti ni njenu ulogu u „Respiratorima“), Asima Sarajlića i njemu bliskih suradnika iz iste stranke zbog zloupotrebe položaja i trgovine glasovima… Možemo još nabrajati, ali prostora za to naprosto ovdje nemamo!

Za njihova (ne)djela nitko im nije kriv do onih koji su se busali u prsa da su smanjili nezaposlenost, potpuno ignorirajući činjenicu da ljudi napuštaju domovinu za koju su se, između ostalog, i borili (na čemu se dugogodišnja politika SDA i zasnivala) i radije odabrali tuđinu nego domovinu i svakodnevnu neizvjesnost!

Sa SDA se više nitko neće “igrati”, moraju vratiti svoje igračke (poluge vlasti) i možda, ali samo možda ovo bude lekcija njima i sličnima da mogu kako hoće, ali ne i dokle hoće.

Ako je iko sumnjao, ovo je dokaz da ovdje nije sultanat, da nije monarhija, a posebno da nije država jednog čovjeka i njegove supruge! Ovo je demokratska zemlja u kojoj će građani uvijek imati posljednju riječ.

Piše: Nerma Ajnadžić

Hercegovački portal