Naslovnica Sport Hrvatski izbornik Zlatko Dalić: Nećemo raditi puno promjena

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić: Nećemo raditi puno promjena

“Nećemo raditi puno promjena, Barišić je odigrao puno utakmica za reprezentaciju i mi mu vjerujemo”.

 

 

Izbornik je najavio ogled s Japanom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Hrvatska u ponedjeljak od 16 sati (HRT2) igra protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva. Dvoboj s Japanom izbornik Zlatko Dalić najavio je na konferenciji za medije uz naglasak da je najvažnije respektirati protivnika.

„Ostvarili smo prvi i osnovni cilj, ušli smo među 16 i idemo dalje. Dobili smo protivnika koji je dobio dva svjetska prvaka, Njemačku i Španjolsku s 2:1, gubio je, ali pokazao mentalitet i karakter. Čeka nas teška utakmica, imamo svoj cilj, vjerujem u našu reprezentaciju.

Protivnika moramo respektirati. Oni nikad ne odustaju, ali i Hrvatska je već puno pokazala da ne odustaje. Spremni smo, znamo što nas čeka i imamo san da uđemo među osam“, rekao je Dalić za HRT i dodao:

„Oni su među zadnjim reprezentacijama po posjedu lopte, od 32 posto, to je jako malo. Oni su svjesni svoje kvalitete. Kad su trebali pobijediti protiv Kostarike i imati posjed te završnicu, nisu ništa uspjeli napraviti, ali ove dvije utakmice gdje nisu bili favoriti i gdje su se branili, imali su sjajnu tranziciju s pet, šest igrača, to su sjajno radili. Znamo što je njihova kvaliteta.

Moramo paziti na izgubljene lopte i tranziciju, kad izgubimo loptu moramo ju odmah pokušati vratiti, a ako to nije moguće, moramo raditi prekid. Oni trče u prazan prostor, a mi moramo osjetiti tu situaciju. Moramo kontrolirati kad imam loptu u svojem posjedu.“

Borna Sosa propustio je zadnji trening zbog viroze, a na njegovo mjesto ući će Borna Barišić.

„Nećemo puno tumbati i raditi puno promjena. Ići ćemo igrač za igrača, to je nekako najkvalitetnije. Ako Sosa ne može tu je Borna Barišić koji kvalitetno radi i može ga dostojno zamijeniti. Odigrao je puno utakmica za reprezentaciju i mi mu vjerujemo.“

Hrvatska je u Rusiji osvojila srebro, a i na ovom prvenstvu nadaju se svi dobrom rezultatu.

„Sreća pa nije veliki pritisak pa možemo sve to istrpjeti. Nama je cilj napraviti što je moguće više. Među ovih 16 reprezentacija, Hrvatska je uvjerljivo s najmanje stanovnika, 2018. smo imali slogan ‘Mala država, veliki snovi’, dozvolite nam da imamo svoje snove i da ih pokušamo ostvariti. Vjerujemo u to, ali treba biti strpljiv“, zaključio je Dalić.

Hercegovački portal