Naslovnica Sport SP u Kataru: Nakon Hrvatske teško oštećen i Maroko!

SP u Kataru: Nakon Hrvatske teško oštećen i Maroko!

Nakon Hrvatske teško oštećen i Maroko! Bruno Marić objasnio kakav je težak previd napravio sudac. Umjesto penala, Marokov igrač dobio žuti karton.

 

U 27. minuti utakmice između Francuske i Maroka dogodila se još jedna neshvatljiva odluka suca utakmice, ali suca u VAR sobi.

Naime, francuski igrač Theo Hernandez nakon što je odigrao loptu, nastavio je nekontroliranu kretnju i pogodio u potkoljenicu igrača Maroka Boufala.

Istina, pritom je izgubio ravnotežu, ali to ga ne amnestira od prekršaja koji je potom napravio. Da bi apsurd bio kompletan, sudac je žutim kartonom kaznio igrača Maroka, a bio je to čist jedanaesterac za Maroko. Jako pogrešno opet!

Sudački ekspert Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Qatara komentirao je spornu situaciju iz 27. minute susreta Francuske i Maroka.

Naime, marokanski veznjak Boufal utrčao je u kazneni prostor i pao nakon duela s Francuzom Theom Hernandezom nakon čega su Marokanci tražili penal, ali meksički sudac  Cesar Arturo Ramos dao je žuti karton Marokancu.

Je li bilo kaznenog udarca za Maroko?

– Definitivno da. Ovdje imate izokrenutu situaciju. Vizualno izgleda kao da je Hernandez napadač u samom začetku ove situacije. Obrambeni je loše iskontrolirao loptu i nekontrolirano udario napadača po potkoljenici. On uopće nije kriv što je dobio po potkoljenici i tu ima elemenata za kazneni udarac – kazao je Mario Strahonja.

SITUACIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Hercegovački portal