Naslovnica Promo Podnesena kaznena prijava protiv Mirka Barišića, predsjednika Dinama

Podnesena kaznena prijava protiv Mirka Barišića, predsjednika Dinama

Član Dinamovog Izvršnog odbora podnio je kaznenu prijavu protiv Mirka Barišića. Optužuje ga se za zloporabu položaja i ovlasti.

 

 

Očito će ovo razdoblje za Dinamo biti vrlo turbulentno, pogotovo što se tiče stvari koje su vezane vođenje i upravu kluba, a ne sami nogometni teren. Naime, kako doznaju Sportske novosti, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo primilo je kaznenu prijavu protiv Mirka Barišića, predsjednika Dinama te njegovog Izvršnog odbora.

Nju je podnio jedan od Damir Zorić, i sam član tog odbora te navodno jedan od pripadnika struje koja podupire bjegunca od hrvatskog pravosuđa, Zdravka Mamića. Kako stoji u toj prijavi, ona je podnesena zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti zloporabe položaja i ovlasti.

U njenom pojašnjenju stoji da je Barišić 19. prosinca kao predsjednik IO-a, iako svjestan da postupa protivno važećim odredbama Statuta kluba, na sjednici predložio odbiti provođenje odluke Skupštine kluba od 12. prosinca. Podsjetimo, tada je Skupština odlučila, i to dvotrećinskom većinom, izglasati nepovjerenje članu Uprave Krešimiru Antoliću, glavno Mamićevom oponentu.

Kako se navodi u prijavi, Barišić je postupio protivno odredbama važećeg Statuta kluba, pa je kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj i ovlast te nije obavio dužnost i prouzročio je štetu drugoj osobi.

Zorić je, putem svog zastupnika, predložio da tužiteljstvo provede ispitivanje Mirka Barišića u svojstvu okrivljenika te da se ispita 12 članova Izvršnog odbora u svojstvu svjedoka. Isto tako, Zorićev odvjetnik Mate Matića na kraju predlaže da Općinsko državno odvjetništvo, nakon provedenih dokaznih radnji, protiv Barišića podigne optužnicu.

Hercegovački portal