Naslovnica Politika Vučić prjeti, Priština se igra, “a bili bi počišćeni kao metlom”

Vučić prjeti, Priština se igra, “a bili bi počišćeni kao metlom”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se Priština igra time što šalje ekipe kosovske policije koje prelaze iz južnog u sjeverni dio Mitrovice, a znaju da bi stigao otpor države Srbije i da bi bili počišćeni kao metlom.

 

Vučić je kazao da je specijalna kosovska policija (ROSU) postavila dva punkta kod Grabovca i kod Gazivoda i da povremeno zaustave po nekoga, “tek toliko da provociraju”.

“Ti ljudi ne razumiju da oni nemaju snagu na sjeveru, niTko se nije uplašio Albanaca. Oni na sjeveru ne mogu ništa. Oni nisu snažniji od Srba”, kazao je Vučić gostujući na TV Prva.

On je dodao da se Albanci 20 dana nisu zaletjeli na barikade koje su postavili Srbi na sjeveru Kosova, jer znaju da bi naišli na “tvrd orah”, odnosno na žestok otpor naroda.

Komentirajući reakciju specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da bi moglo da potraje desetljećima rješavanje pitanja Kosova ako ne bude riješeno do 2024. godine, Vučić je rekao da je on za kompromis i dogovor.

Naveo je da će u narednih godinu dana “Priština pokušati da ruši njega osobno, kao i sve rodoljube na Kosovu”. Zaključio je da Srbi nikada nisu bili motiviraniji te je iznio podatak da je 98 posto Srba sa sjevera Kosova podržalo barikade.

Hercegovački portal