Naslovnica Društvo Neum: Bespravno postavljena munara na molitveni objekt

Neum: Bespravno postavljena munara na molitveni objekt

FOTO: Neum.online

13. veljače 2023. godine, u selu Rabrani u Gornjem Hrasnu, u općini Neum, bespravno je postavljena munara na molitveni objekt u ovom selu.

 

Od prije je poznato da ovaj molitveni prostor u Rabranima postoji, ali i da su na njemu rađeni brojni građevinski radovi bez dozvole, te da je općinska građevinska inspekcija u više navrata iste obustavljala zbog bespravne gradnje, odnosno zbog građenja mimo zakona i bez dozvole.

Dobili smo i fotografije koje to potvrđuju

Kako bi smo se i sami uvjerili u medijske natpise, jutros smo posjetili Rabrane i bili na mjestu gradnje vjerskog objekta u Rabranima, gdje smo zatekli zapečaćen objekt od strane građevinske inspekcije Općine Neum.

Iz Službe za graditeljstvo su nam potvrdili da ovo nije prvi put da se postavlja traka za obustavu radova na ovaj objekt, ali i da se izvođači uporno oglušuju na zakon, skidaju traku i nastavljaju s radovima.

Za Neum.online su potvrdili da postoji građevinska dozvola za molitveni prostor, ali da je ovo što je napravljeno daleko od dozvoljenog, te da se radi o još jednom u nizu kršenja zakona.

Kontaktirali smo zatim i načelnika općine Neum, Dragana Jurkovića koji nam je kratko odgovorio da je inspekcija jutros ponovno zatvorila gradilište u Rabranima koje nije imalo dozvolu.

On kaže da je povrijeđen službeni pečat i traka te da će se podnijeti kaznena prijava. Za dalje aktivnosti načelnik Jurković kaže kako očekuje da se uključe nadležne službe, policije i inspekcije te da će se postupiti po zakonu ukoliko se ne ishoduju potrebne dozvole za gradnju.

Jurković nam je kratko rekao kako se i jutros, kao i nekolika puta do sada, službenim dopisom obratio i Muftiji mostarskom i predsjedniku Islamske zajednice u Stocu u nadi iznalaženja najboljeg rješenja za rješavanje novonastale situacije u okviru zakona.

Na razne spekulacije i medijske navode se nije želio izjasniti, samo je naveo da očekuje postupanje relevantnih tijela po zakonu , prenosi Neum.online.

Nastavak ove priče svakako ćemo pratiti i dalje…

Hercegovački portal