Naslovnica Crkva Papa Franjo se vraća u Vatikan, na Cvjetnicu će predvoditi svetu misu

Papa Franjo se vraća u Vatikan, na Cvjetnicu će predvoditi svetu misu

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni najavio je izlazak pape Franje iz bolnice Gemelli, slijedećim rezultatima najnovije pretrage obavljenih jutra. Tijekom sutrašnjeg dana Papa bi se trebao vratiti u Dom svete Marte. Sinoć je večerao pizzu zajedno s liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, te pripadnicima žandarmerije, koji mu pomažu tijekom hospitalizacije.

 

 

Papa Franjo trebao bi se sutra vratiti u Dom svetog Marte, svoju rezidenciju u Vatikanu, nakon što je u srijedu hospitaliziran zbog bronhitisa. Priopćio je ravnatelju Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteu Bruniju, potvrđujući vijest koju je jutros najavio kardinal Giovanni Battista Re, dekan Kardinalskoga zbora. Vatikanski je glasnogovornik u priopćenju napomenuo da je jučerašnji dan prošao dobro, s normalnim kliničkim tijekom.

Sinoć pizza s osobljem koje brine o njemu

Sinoć je papa Franjo večerao pizzu, zajedno s onima koji se brinu o njemu ovih dana njegova liječenja u bolnici; sa Svetim su Ocem bili liječnici, medicinske sestre i tehničari, pomoćnici i osoblje žandarmerije – izvijestio je Bruni. Danas je prije podne, nakon doručka, Papa pročitao novine i nastavio s radom. Povratak Svetog Oca u Domu svete Marte predviđen je za sutra, slijedećim rezultatima najnovije pretrage obavljenih jutara.

Na Cvjetnicu prisutan na Trgu svetoga Petra

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice također potvrđuje kako se, budući da je predviđen njegov izlazak iz bolnice tijekom sutrašnjega dana, predviđa i prisutnost pape Franje na Trgu svetoga Petra u nedjelju, na euharistijskom slavlju Cvjetnice, Nedjelje muke Gospodnje, prenose Vatikanske vijesti.

Priopćenje liječnika

Mogući izlazak pape Franje iz bolnice najavljen je već sinoć, u drugom priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice, u kojem su prenesene informacije medicinske ekipe koja brine o papi Franji od srijede, 29. ožujka, dana njegove hospitalizacije. Zakazanim kliničkim pregledima kod Svetoga je Oca ustanovljen infektivni bronhitis koji je zahtijevao antibiotsku terapiju kroz infuziju koja je proizvela učinke s očiglednim poboljšanjem zdravstvenog stanja – izvijestili su liječnici.

Hercegovački portal