Naslovnica Crkva Papa Franjo izašao iz bolnice

Papa Franjo izašao iz bolnice

Papa Franjo izašao iz bolnice pa zagrlio roditelje kojima je tijekom noći preminula kćer. Sveti Otac trebao bi sutra sudjelovati na obredi za blagdan Cvjetnice u Vatikanu.

 

Papa Franjo otpušten je u subotu ujutro iz bolnice Gemelli, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

U kratkoj izjavi istaknuto je kako se Sveti Otac prije izlaska pozdravio s vodstvom bolnice te medicinskim osobljem koje je brinulo o njemu tijekom oporavka.

Dok je napuštao najveću bolnicu u Rimu, nazvanu po franjevačkom svećeniku Agostinu Gemelliju, Papa je nakratko zaustavio auto kako bi zagrlio i molio s parom kojem je tijekom noći preminula kći.

Nakon toga Sveti se Otac uputio prema Bazilici Sv. Marije Velike gdje je molio pred marijanskom ikonom za sve bolesne i one koji pate zbog bolesti ili gubitka voljene osobe. Na poseban način molio je za djecu koju je upoznao u petak na dječjoj onkologiji i dječjem odjelu za neurokirurgiju, povjerivši ih majčinskoj zaštiti Blažene Djevice Marije.

Podsjećamo, Papa je u srijedu 29. ožujka imao zakazan redovan pregled u bolnici, ali je zadržan nekoliko dana zbog respiratorne infekcije.

Svoj boravak u bolnici iskoristio je i kako bi bi krstio jednog novorođenog dječačića.

Hercegovački portal