Naslovnica Crkva Zna li nadbiskup Uzinić kome je prao noge na Veliki četvrtak?

Zna li nadbiskup Uzinić kome je prao noge na Veliki četvrtak?

Mnogi su građani Rijeke na Veliki četvrtak bili iznenađeni kada je na misi Večere Gospodnje, jedan od “apostola“ u riječkoj katedrali sv. Vida bila izvjesna “umjetnica“ Ana Jurčić. Navedena umjetnica iskazala je više puta javno protivljenje moralnom nauku Katoličke Crkve, pa čudi da je pristala biti “apostol“, a još više da ju je netko predložio.

 

Možda je nadbiskup Uzinić bio loše informiran ili je odlučio slijediti put njemačkih biskupa? Informacije koje donosim u nastavku teksta pokazuju da je “umjetnica“ Jurčić ranije nastupala otvoreno i blasfemično protiv kršćanstva.

Prvo, tko je famozna Ana Jurčić? Rođena je u Rijeci, pjevala je u glazbeno-interventnom sastavu One Piece Puzzle, sudjelovala je u snimanju nekoliko neuspješnih filmova i radila je kao montažerka na više predstava, a među njima je najpoznatija predstava Kurva u HNK u Rijeci. U mainstream medijima tvrde da je nadbiskup Uzinić za “apostole“ Velikog četvrtka 2023. odlučio odabrati one koji rade s izbjeglicama, pa je vjerojatno to razlog za odabir Ane Jurčić.

Ako ostavimo po strani što se za “apostole“ mise Večere Gospodnje u mnogim crkvama diljem svijeta biraju oni koji nemaju veze s kršćanstvom, ove godine je u riječkoj katedrali odabirom Ane Jurčić nadmašena razina. I papa Franjo bi pozavidio nadbiskupu Uziniću.

Pošto je nadbiskup Uzinić završio kanonsko pravo, možda bi ga moglo zanimati da je aktivistica Jurčić za vrijeme referenduma o unošenju definicije braka u Ustav kao zajednice žene i muškarca glasovala protiv. Odlučila je za udrugu LORI snimiti i kratak video, a u nastavku teksta možete pročitati što je “cijenjena“ Jurčić rekla.

„Na referendumu 1.12.2013. glasat ću protiv iz više razloga. Prije svega ovaj referendum segregira ljude na one koji su vrijedni i manje vrijedni, na one koji žive ispravno i ne žive ispravno, po nekakvim kriterijima Bog zna tko kakvim. Ovaj referendum je zapravo jedno kukavičje jaje i mislim da svatko tko je iole savjestan glasat će protiv.

Iza ovog referenduma stoji nekakva kriptofašistička, da nije ne znam, ma nije čak ni kriptofašistička nego otvorena fašistička organizacija, koja koristi najprizemljenije emocije da bi manipulirala građanima za svoje privatne interese. Danas su to slučajno LGBT zajednica, sutra će biti Srbi, preksutra Romi, a četvrtak će biti netko tko nije u Crkvi udan itd. To je najobičnija podvala i manipulacija, zato treba glasati protiv“.

Osim javnog protivljenja nauku Katoličke Crkve o obitelji, poštovana “umjetnica“ Jurčić je kao pjevačica benda One Piece Puzzle sudjelovala u stvaranju blasfemičnog albuma Nek se širi vira Isusova. Autor svih tekstova je Predrag Lucić, a u njima se ismijava Katolička Crkva i protivljenje kršćana kontracepciji, jogi i neradnim nedjeljama. Na tom albumu je Ana Jurčić kao pjevačica benda otpjevala pjesmu Mala Voćka Ili Nikako Nam Se Ne Diže… Natalitet U Hrvata. Osim te pjesme, na stranici Discogs se tvrdi da je njezin bend izvođač pjesme Osveta nedilja, u kojoj se ismijava Sveta pričest.

Osim pjesama na tom albumu, imamo i nekoliko slika iz pjevačkih dana Ane Jurčić. Oblačenje kleričke odjeće u blasfemične svrhe joj nije strano, kao i ostalim članovima grupe One Piece Puzzle. Možda mons. Uzinić nije vidio ove slike?

Ovakva blasfemično korištenje kleričke odjeće predstavlja jedan od prikaza “umjetniče slobode“ moderne ljevice, a to što se vrijeđaju vjerski osjećaji građana Hrvatske nije bitno. Što očekivati od benda One Piece Puzzle koji proizvodi vulgarne i bogohulne pjesme? Ako želite možete provjeriti na internetu, ali Vam radi higijene uši ne preporučujem.

Imam pitanje za mons. Uzinića… Kako može biti prikladno da osoba kao Ana Jurčić bude “apostol“ na misi Večere Gospodnje na Veliki četvrtak? U neka druga vremena ovakve stvari se ne bi događale, a ako mons. Uzinić nastavi ovakve eksperimente, onda bi riječka nadbiskupija uskoro mogla sličiti na neku nizozemsku biskupiju. O tempora, o mores!

Autor članka se potpisuje pod pseudonimom VELIKI INKVIZITOR

Hercegovački portal