Naslovnica Crkva Papa Franjo cijeli sljedeći tjedan ostaje u bolnici

Papa Franjo cijeli sljedeći tjedan ostaje u bolnici

Papa Franjo dobro se oporavlja od operacije, no liječnici su mu savjetovali da odustane od nedjeljnog blagoslova s bolničkog balkona kako ne bi opterećivao trbušne stijenke.

 

Izvješćujući danas novinare u bolnici Gemelli glavni kirurg Sergio Alfieri također je rekao da je 86-godišnji Papa pristao na prijedloge liječnika da ondje ostane barem cijeli sljedeći tjedan. Franjo je u srijedu bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile.

Alfieri je rekao da je Papa 2021. godine, posljednji put kada je bio podvrgnut operaciji u istoj bolnici, doista blagoslovio stojeći s balkona, ali to je bilo oko sedam dana nakon operacije crijeva.

“Svaki put kad ustane iz kreveta i sjedne u fotelju, opterećuje trbušne stijenke. Prošla su samo tri dana. Zamolili smo Svetog Oca da bude razborit i izbjegava naprezanje (stajanja na balkonu)”, rekao je.

Rekao je da je Papi jučer skinuta intravenska sonda i sada je na polučvrstoj dijeti. Svi medicinski parametri bili su u granicama normale i nije bilo srčanih problema.

Hercegovački portal