Naslovnica Promo Nova drama u Dinamu: Očekuju nas opet burni dani u Maksimiru

Nova drama u Dinamu: Očekuju nas opet burni dani u Maksimiru

Sukob na relaciji Peras – Šimić od tihog prerasta u otvoreni! Nastavljaju se borbe za vlast u Maksimiru, a utorak je donio jednu vrlo žestoku epizodu, koja je možda i dodatno otkrila karte. Buran je bio sastanak Uprave i radne skupine za Statut, bilo je svađa i polemika, međusobnih prozivanja.

 

A kulminiralo je odlukom predsjednika Mirka Barišića da na idućoj sjednici Skupštine neće biti usvojen novi Statut! A to je bio jedan od glavnih ciljeva kluba, po Barišićevim riječima, još od Skupštine u ožujku! Radilo se na novom Statutu pet mjeseci, završni izgled dokumenta bio je na Barisićevu stolu zadnja tri tjedna, međutim, predsjednik je sad odlučio da će na Skupštini, koja bi trebala biti 26.rujna, biti izabrani novi Izvršni i Nadzorni odbor, ali da Statut, u ovoj formi neće biti tema dnevnog reda. Ili će se Statut dodatno modificirati. Vjerojatno u onom dijelu o broju (28) članova Skupštine iz redova članova kluba izabranih na izborima.

Naravno, to je izazvalo reakciju dijela ovog skupa pa su predstavnici navijača na tom sastanku poručili da u tom slučaju njihovi predstavnici iz redova povjerenika neće doći na Skupštinu. Na to je, navodno, predsjednica Uprave Vlatka Peras tražila od Darija Šimića da se oglasi na tu temu, jer mu se spočitava da je on došao u klub uz potporu navijača, što je on odbio, nije želio govoriti.

Znači li to da se, kako se već dugo šuška, sprema velika koalicija tzv.Barišićeve i Zorićeve skupine, koje su ‘ratovale’ od prosinca pa je Barišić procijenio da mu glasovi iz redova povjerenika nisu niti presudni za većini u Skupštini!? Svakako, očekuju nas opet burni dani u Maksimiru, umjesto da Skupština u rujnu bude kraj rata i početak nove ere u Maksimiru, izgleda da nas čekaju novi preokreti, preletači i borbe. A očito je i da tihi sukob Vlatke Peras i Darija Šimića sve više prerasta u otvoreni.

No, ustraje li Barišić na odbijanju Statuta, riskira ulazak u ozbiljan ‘fight’ s navijačima, što Dinamu u ovom trenutku sigurno baš i ne treba. Možda ipak odustane od te ideje i prihvati novi Statut, makar u nekom modificiranom izdanju. Jer, ne zaboravimo i politika je gradnju stadiona uvjetovala promjenama u Dinamu, poglavito promjenom Statuta…

Piše: Tomo Ničota

Hercegovački portal