Naslovnica Politika Europa okovana strahom od “migranata” više generacija

Europa okovana strahom od “migranata” više generacija

Ništa kao rat države Izrael i terorističke organizacije Hamas nije ogolilo Europu i istaknulo golemu udaljenost njenih državnih i političkih struktura s jedne strane, i realne javnosti kojom upravljaju, njihovih naroda i gradova, s druge strane.

 

Sve države EU su poduprle Izrael, ali ni u jednoj od tih država se ne smiju organizirati skupovi potpore Izraelu, uz diskretne ili zapovjedne pozive vlasti da se “građani suzdrže”, dok se diljem Europe održavaju demonstracije i skupovi potpore Palestini uz smrtonosne popratne terorističke napade, u ovom slučaju Hamasu.

Jedini od svih državnih lidera zemalja članica EU koji je zabranio skupove potpore Hamasu uz eksplicitno obrazloženje da neće dopustiti javnu demonstraciju potpore terorističkoj organizaciji Hamas, je mađarski lider Viktor Orban. Inače, ravnanja radi, Mađarska je jedna od rijetkih država EU, koja je priznala Palestinu.

Pitate li se zašto on to može i smije?

Pa zato što nije dopustio ukrcavanje stotina tisuća “migranata” u Mađarsku.

Ostali europski lideri i njihove države su svojom politikom same sebi vezale ruke, teško ograničile elementarna prava svojih naroda dajući suludim političkim odlukama prava ljudima kojima gostoprimstvo ne pripada i sad je više nego ikada jasno, dopustile da ti ljudi sobom donesu strah europskim narodima i višegodišnjim terorom, a više od toga jasnom porukom da su spremni na teror, suzbiju jedan od vidova elementarne slobode koju su europski narodi osvajali stoljećima političke borbe.

Što je stoljećima stvarano, sad je u samo par godina suludih i izvan svake sumnje planiranih razornih politika otrgnutih elita uništeno.

Zato etnički Židovi, državljani europskih država ne smiju istaknuti ni izraelsku zastavu na svojim kućama, zbog straha od reakcija “migranata” više generacija.

To je danas Europa.

Zatočena i ponižena.

Piše: Marko Ljubić