Naslovnica Promo Sada i treneri drugorazrednih momčadi sole pamet najuspješnijem hrvatskom treneru

Sada i treneri drugorazrednih momčadi sole pamet najuspješnijem hrvatskom treneru

Zavrtio sam nekoliko brojeva telefona i naši stručnjaci su se odlučili za “silenzio”. ‘Ne bi se štel zamerit’ nije stil Igora Pamića. Div iz Žminja je “uvijek spreman”.

 

“Što više razmišljam o ove dvije utakmice to mi se sve više vrti po glavi pitanje – zašto Zlatko Dalić nije igrao na rezultat. Nama je iz ove dvije utakmice bio dovoljan i jedan bod, ili neka bude trebala su nam dva remija. Znam, svi bi ga napadali, kako to igramo, kako izgledamo, ali imali bi taj jedan ili dva boda. I galama bi prošla, a mi bi bili na Euru”– počeo je Igor Pamić.

Namjerno sam odmah krenuo na vezni red. Je li ‘sveto trojstvo’ podbacilo?

“Naravno da će se postaviti to pitanje. Po meni – ne. Trčali su istim intezitetom kao i u dvobojima u kojima smo slavili, ali kada ti trojka u napadu ne otvara prostore, ne nudi dubinu, ne dolazi u suradnju onda su ti Modrić – Kovačić – Brozović nemoćni. Tebi bi Petković i Kramarić bili i taj četvrti vezni koji ti u završnici mogu donijeti prevagu. Izostankom Perišića smo izgubili najviše, jer Ivan je prodoran, spreman proći jedan na jedan, ubaciti loptu ili završiti akciju. Jednostavno tri igrača u napadu u obje utakmice bili su ispod nivoa koji je potreban za Vatrene.

Pamića je nešto začudilo?

“Nije mi jasno da u tri dana utakmice izgubimo na isti način. To je ono što me zapravo jedino zabrinjava. No, treba još jednom naglasiti da su nam nedostajali neki važnih igrači bez kojih ova momčad nije ista.

Komentirao je i ulazak Vide umjesto Šutala?

“Za mene je to iznenađujuće i nepotrebno. Mislim da je Šutalo u Osijeku bio na razini ostalih igrača. Ako je već Vida ušao, onda je Gvardiol trebao na lijevi bok, poziciju na koju ga ponovno stavlja Pep Guardiola. Nema sigurnijeg i kvalitetnijeg igrača u začetku akcije. Puno bi lakše bilo i veznoj liniji, a i obrana bi bila kvalitetnija.

Situacija je komplicirana, kako do Eura?

“Još je “Još je šest bodova u igri, Wales i Turska igraju međusobno i sve je moguće. No, ostaje i baraž, no nekako mislim da ćemo u studenome ipak završiti na Euru – zaključio je Pamić.

TRENERSKA KARIJERA IGORA PAMIĆA

Ubrzo nakon završetka igračke karijere, postao je trener trećeligaša Žminja. Godine 2004. postaje trener drugoligaša Istre 1961. Pod njegovim vodstvom, Istra 1961 postaje prvak druge lige, te se plasirala u prvu ligu. Nastavio je voditi Istru 1961 do 2005. godine, te se 2006. godine vraća u Žminj. Godinu dana kasnije preuzima vođenje NK Karlovca, također trećeligaša s kojim ostvaruje ulazak u 2.HNL uz maksimalan učinak na domaćem terenu, a u Drugoj ligi je sjajnim nizom doveo Karlovac na vrh. Iako je doveo Karlovac u prvu HNL, raskinuo je ugovor, a direktor kluba Zdravko Marčetić dao je ostavku na svoje mjesto. Krajem rujna 2016. godine preuzima momčad slovenskog prvoligaša Kopera.. Zatim je trenirao Titograd, Gabelu i ponovno Karlovac.

Piše: Igor Flak

Hercegovački portal