Naslovnica Promo Hercegovački običaji i Mercedesi na snimanju spota u Njemačkoj

Hercegovački običaji i Mercedesi na snimanju spota u Njemačkoj

Foto: Željko Cindrić

U Horb am Neckaru (Baden-Württemberg) snimljen je prvi dio spota za pjesmu “Eh, da mi je – Hercegovina” koju izvodi mostarska kantautorica Daniela Škegro.

 

U tu su se svrhu u Horb am Neckar okupili Hrvati iz Hercegovine, ali i Hrvati iz Varaždina, Koprivnice, Slavonskoga Broda i drugih gradova koji žive u Njemačkoj. Osim Hrvata iz Stuttgarta i okolnih mjesta neki su došli čak iz Kölna, Karlsruhea…Neki  su putovali i 300 kilometara kako bi sudjelovali u snimanju spota.

Spot je snimam na više lokacija u Horbu am Nectar. Iako su mnogi očekivali da će Mercedesi kao “zaštitni znak” Hercegovaca kada je u pitanju marka automobila, dominirati u kadrovima spota, ipak je fokus bio na hercegovačkim običajima kao što su blagoslov auta, bacanje kamena s ramena, davanje jabuke i drugi. U hercegovačkoj narodnoj nošnji pojavila se Arabella Primorac.

Hrvatski dom St. Georgen iz Schwarzwalda je za sve sudionike na snimanju spota pripremio hranu. Iako je bio prohladan dan, druženje uz pjesmu i veselje trajalo je do večernjih sati.

U spotu su sudjelovali Arabella Primorac u hercegovačkoj narodnoj nošnji, Tomislav Kovač (Ero), Boris Dugandžić, Milenko Vrcan (Milan), Žarko Žare Zovko, Goran Perić, Maja Perić, Andrej Perić ,Fabian Perić, Slađana Glatki, Antonija Kuprešak, Lara Dura, Zlatko Glatki, Biserka Papec, Jelica Perkić Dibrani, Daniela Baljkas, Daniel Coko, Markus Hinz, Anja Hinz,

– Jako sam ganuta srdačnim dočekom naših iseljenika. Taj osjećaj raznježi čovjeka, podsjeti na iznimnu važnost povezanosti i potpore naših ljudi. Neki od sudionika su prevalili taj dan i preko 300 km da podrže prvenstveno promoviranje Hercegovine, a potom i mene. Takvo što se ureže i srce i ostaje trajno kao uspomena koja ne blijedi. Prekrasan osjećaj koji se riječima ponekad ne može izreći. I ono što bi se kazalo kao šlag na kraju, ljudi su oduševljeni pjesmom I već nakon izvođenja prvog refrena, drugi su pjevali sa mnom.

Sve u svemu, hvala dragom Bogu i svim tim divnim našim ljudima, kako Hrvatima iz moje Hercegovine, podjednako i iz Hrvatske što cijeloj ovoj lijepo priči daje još veći značaj. Hvala i Fenix-magazin.de koji od početka prati ovu lijepu priču, rekla je Daniela Škegro.

Drugi dio spota snimat će se u nedjelju, 11. veljače, nakon čega slijedi premijera pjesme, piše Fenix-magazin

Hercegovački portal