Naslovnica Politika Hrvati bijesni na Tomaševića! Crvena horda vodi grad

Hrvati bijesni na Tomaševića! Crvena horda vodi grad

Nakon spektakularne subotnje pobjede i osvajanja svjetskog zlata, hrvatski vaterpolisti vratili su se u domovinu. U nedjelju oko 13 sati i 15 minuta sletjeli su u Zagreb gdje im je doček priređen u zračnoj luci, ali onaj višesatni na središnjem gradskom trgu je izostao.

 

Iz Grada Zagreba rekli su kako je došlo do nesporazuma u komunikaciji te da su oni do sada dočeke organizirali s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača. Tvrde kako nije bilo loše namjere s bilo koje strane.

U palači Dverce gradonačelnik Tomislav Tomaševiću ponedjeljak je primio članove hrvatske vaterpolo reprezentacije te igračima i stožeru dodijelio Medalju Grada Zagreba za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2024. godine.

No, taj potez nije smirio uznemirene građane koji su ljuti na gradonačelnika i nemaju baš lijepo mišljenje o tome što dočeka nije bilo. Grad Split organizirao je doček za svjetske prvake na rivi koji počinje u 16 sati i 30 minuta.

“Nije uopće bilo namjere”

“Tomislav Tomašević je sve dobro rekao, ‘nije bilo loše namjere’, ili još preciznije nije uopće bilo namjere”, piše jedan čitatelj portala Direktno u komentarima na društvenim mrežama. Drugi dodaje kako je ovo “još jedna dodatna crtica koje se treba sjetit na izborima”.

“Gospodine Tomaševiću, nemojte se slučajno pogledati u ogledalo jer vidjet ćete samo veliki nos koji je naglo izrastao. Nema tog padobrana koji vas može spasiti od pada u očima naroda. Prevariti ste ga mogli samo jednom”, poručio je treći čitatelj gradonačelniku.

Neki ni najmanje nisu skrivali ljutnju. “Nije uopće ni bilo namjere i bolje da ih ovi ‘yugofili’ nisu dočekali. Svirao bi ‘Milutin‘ Kekin, a program vodile Maja Sever i ‘udbo’ Trbovićka“, piše.

Drugi su izgubili potpuno povjerenje u gradsku vlast i gradonačelnika. “Jadan je onaj tko vam vjeruje. Jadni ste vi i žao mi je što je Ivica Tucakpristao odazvat se ovim nakazama”.

“Crvena horda vodi grad”

“Uništili su Snježnu kraljicu, zaustavili su Uspinjaču, ne dočekuju se prvaci i pljuje se po katolicima. Grad su pretvorili u odlagalište otpada i ništa se ne obnavlja. Svakodnevni su višesatnih zastoji tramvaja, skraćene i ukinute neke autobusne linije. Nije mi jasno do kada će građani trpjeti to uništavanje grada i građana. Eto premijerka bi htjela biti osoba bez znanja i zvanja, tj. vječita studentica”, piše čitatelj.

Neki dodaju kako Tomašević “nema pojma o vođenju Grada”. “On i njegova stranka ne znaju što točno znači prvaci svijeta i zlato. Velika sramota”, ljuti su građani. Neki su se sjetili i pokojnog gradonačelnika koji je Grad vodio dva desetljeća. “Milana Bandićasu mnogi kritizirali, ali on je uvijek napravio doček. Ovaj crveni nek se sakrije u mišju rupu”, tvrde.

Neki su se narugali i smatraju da bi sve bilo drugačije da nisu u pitanju prvaci. “Da je gej prajd u pitanju, organizirali bi pravi dernek s Hladnim pivom, TBF-om i Mrletom. Voditelji bi bili Vili Matula, Rada Borić i Fred Matić. Ovako su dali ličko rukovanje prvacima svijeta”, mišljenje je ljutitog čitatelja.

Za kraj nadodaju kako gradonačelnik ne zna ništa o uspjesima te da je on “uliučario” cijeli svoj život. “Nema ni dana radnog staža, a da ne govorimo s kim je. Sa Sandrom Benčić, vječitom studenticom. Nestala joj diploma u potresu pa sama sebi laže. Crvene horde vode grad”, još je jedan komentar.

Kako su Spit i Dubrovnik dočekali prvake pogledajte  O V D J E

Hercegovački portal