Naslovnica Promo HNS odabrao suca za derbi na Poljudu. Mnogima se neće svidjeti njegov...

HNS odabrao suca za derbi na Poljudu. Mnogima se neće svidjeti njegov dolazak

Referee Daniele Orsato during the UEFA Champions League Semi Final second leg match at Stamford Bridge, London. Picture date: Wednesday May 5, 2021.,Image: 609442722, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Profimedia

Čini se da je HNS odabrao suca za derbi na Poljudu. Mnogima se neće svidjeti njegov dolazak. Talijanski arbitar glavni je kandidat za vođenje te važne utakmice.

 

 

Hrvatski nogometni savez ovih dana poduzima brojne poteze nakon prošlotjednog izbijanja afere VAR Leaks. Osnovano je neovisno povjerenstvo za analizu spornih situacija, uvode se dvije dodatne kamere u ravnini gol-linijom, a derbije između Rijeke, Hajduka i Dinama do kraja sezone sudit će strani suci.

Još nije službeno objavljeno koja bi inozemna imena iz UEFA-ine elitne skupine trebala dijeliti pravdu u ovim utakmicama, pa čak niti iz kojih bi zemalja bili ti arbitri. No, Sportske novosti donose kako će to vrlo vjerojatno biti suci iz bliže te nešto šire okolice, ponajviše zbog manjih troškova, pa su tako kao glavni favoriti iskočili suci iz Slovenije, Italije, Rumunjske i Slovačke.

Iz konkurencije su ispali srpski arbitar Srđan Jovanović i Irfan Peljto iz Bosne i Hercegovine, prvi zbog pritužbi na suđenje u tamošnjoj ligi, a potonji kako bi se izbjegle insinuacije o povezanosti sa Zdravkom Mamićem. Također, Sportske novosti otkrile su i tko se nametnuo kao favorit za vođenje skorašnjeg derbija Hajduka i Dinama, koji će se 30. ožujka odigrati na Poljudu.

Prema SN-u, to bi trebao biti iskusni talijanski sudac Daniele Orsato, jedan od ponajboljih u svijetu. Sudio je on 2020. u finalu Lige prvaka, a dvije godine poslije u polufinalu Svjetskog prvenstva. I to baš u susretu Hrvatske i Argentine (0-3), a neke njegove odluke nisu baš naišle na odobravanje u našoj javnosti, pogotovo kazneni udarac nakon sudara Juliána Álvareza i Dominika Livakovića.

Hercegovački portal