Naslovnica Politika Dok se Plenković bori za Hrvate u BiH, Milanović nije učinio ništa

Dok se Plenković bori za Hrvate u BiH, Milanović nije učinio ništa

Dok se Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković bori za Hrvate u BiH i njen europski put, Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nije učinio ništa. Ni sada – ni prije.

 

Jednom komšićevac, uvijek komšićevac. Zavidni Milanović ne može protiv sebe. Donedavno je “prijetio” Zapadu ako se ne otvore pristupni pregovori s BiH, no sada kada je uz ustrajni angažman hrvatskog premijera Europska komisija dala zeleno svjetlo za BiH.

Zoran Milanović ponovno nasrće na Vladu RH, ali i čitavu EU. Očito je frustriran jer je taj povijesni iskorak za susjednu nam državu, u kojoj su Hrvati konstitutivni narod, učinjen bez i najmanjega njegovog doprinosa.

No zavist i jal nisu ono najgore kod Milanovića: pristupni pregovori bit će otvoreni unatoč i usprkos njemu – koji je svojim vulgarnostima i uvredama na račun cijelog demokratskog Zapada u biti pokušavao minirati europski put BiH. Sramotio je Hrvatsku pred civiliziranim svijetom i nanosio štetu Hrvatima u BiH.

Prisjetimo se da je Milanović svojom famoznom izjavom o “sapunu”, izrečenom neposredno prije zadnjih izbora u BiH, samo mobilizirao mnoge Bošnjake da glasuju upravo za Željka Komšića. Stara ljubav zaborava nema.

Milanovićev je cilj isti kao kad je u crvenom šuškavcu po Sarajevu navijao za unitarista Željka Komšića i radovao se što će Bošnjaci preglasati Hrvate na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Jedino su metode sada drukčije, prikrivenije, zamotane u plašt provokacije – tj. tobožnje brige za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Hercegovački portal