Naslovnica Promo Tko sam pojede pizzu od jednog metra pizzeria daje 1000 eura

Tko sam pojede pizzu od jednog metra pizzeria daje 1000 eura

Pizzeria u Hrvatskoj daje 1000 eura tko sam pojede pizzu od jednog metra.

 

 

Pizzeria Mona Lisa u Karlovcu nagrađuje s čak 1000 eura onoga tko uspije u sat vremena sâm pojesti njihovu ogromnu, jedan metar dugačku i pola metra široku pizzu.

I ako ste sad pomislili da biste taj zadatak obavili s lakoćom, razmislite još jednom jer je dosad već mnogo ljudi – njih čak 27! – to pokušalo, no svi su otišli kući s punim želucima, ali bez novčane nagrade.

Inače, natjecanja u prejedanju nisu nikakva novost pa tako u SAD-u postoji natjecanje u jedenju hot dogova (svjetski rekord drži izvjesni Joey Chesnut iz Kalifornije koji ih je pojeo čak 76); zatim u jedenju hamburgera koje se održava Tennesseeju (pobijedio je jedan Japanac koji je pojeo ukupno 98 hamburgera u samo osam minuta); natjecanje u jedenju jastoga u Maineu (prvakinja je Sonya Thomas, zvana Crna udovica, koja je pojela meso čak 41 jastoga u svega 12 minuta) i mnoga druga natjecanja u prejedanju, prenosi jutarnji.

U našoj zemlji je, pak, održano natjecanje u jedenju palačinki, čvaraka i ljutih papričica, no čini se da je slučaj iz Karlovca prvo hrvatsko natjecanje u jedenju pizze.

Inače, nijedan liječnik vam neće preporučiti prejedanje bilo čime, a pogotovo ne brzom hranom, no izdašna nagrada dovoljan je mamac da se mnogi uhvate u koštac s pizzom koja jedva stane na stol.

Hercegovački portal