Naslovnica Društvo Zovko: Nadam se da će konačno doći do izmjena Izbornog zakona

Zovko: Nadam se da će konačno doći do izmjena Izbornog zakona

Nadam se da će konačno doći do izmjena Izbornog zakona, BIH će postati ‘svjetionik stabilnosti’.

 

-Moj rođendan je sljedeći tjedan. Najbolju vijest mi je dala Ursula Von der Leyen kada mi je rekla da će BiH otvoriti pristupne pregovore s EU, kazala je zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko.

Ona se također zahvalila hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću što je predvodio “Tim Europa” u posjeti Sarajevu zajedno s von der Leyen i nizozemskim premijerom Markom Rutteom kako bi se pokazalo koliko je BiH važna za mir i stabilnost u EU.

 Posebnu zahvalu uputila je i predsjedateljici Vijeća ministara BiH Borjani Krišto, koja je, kako kaže Zovko, na reformskom putu za sedam mjeseci uradila više nego sve vlasti u zadnjih deset godina.

Izrazila je nadu da će uskoro doći do izmjene Izbornog zakona BiH kako bi Hrvati konačno mogli izabrati svog člana Predsjedništva te da će u tom slučaju BiH postati svjetionik stabilnosti.

“BiH bi trebala biti prva zemlja na Zapadnom Balkanu koja će ući u Europsku uniju jer BiH je most na Zapadnom Balkanu”, kazala je Zovko dodavši da će BiH tada postati most koji će zaustaviti ruski utjecaj na Zapadni Balkan kao i sve druge zloćudne utjecaje, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

 Hercegovački portal