Naslovnica Sport Hrvatska je u finalu nakon još jedne drame 11-eraca

Hrvatska je u finalu nakon još jedne drame 11-eraca

Hrvatska je prošla u finale turnira u Kairu nakon što je bila bolja u raspucavanju 11-eraca od Tunisa s 5:4. Nakon 90 minuta je bilo 0:0, a onda je heroj kod izvođenja udaraca s bijele točke bio Ivica Ivušić koji je ušao u nastavku utakmice te na kraju obranio čak tri 11-erca.

 

 

Hrvatska će u finalu igrati protiv domaćina Egipta u utorak od 21 sat.

Nizale se prilike Vatrenih, ali bez gola

U tim trenucima izbornik Zlatko Dalić je obavio niz promjena, a Hrvatska je nastavila napadati pa je Ivanušec u 63. minuti pokušao iz daljine, u 70. Ćaleta-Car glavom iz blizine, ali promjene rezultata i dalje nije bilo.

Još je bolja bila šansa Gvardiola u 73. minuti kada je nadskočio obranu Tunisa, ali je njegov udarac glavom preletio malo iznad grede, kao što je malo neprecizan na drugoj strani bio Ltaief u također vrlo izglednoj prilici.

Vrlo blizu pogotka Hrvatska je bila u 92. minuti kada je s 18 metara potegnuo Marco Pašalić, ali je Ben Said još jednom dobro obranio premda se lopta na svom putu i djelomično odbila te promijenila smjer. Bila je to posljednja šansa na susretu nakon čega je odluka o pobjedniku pala izvođenjem jedanaesteraca gdje je Hrvatska bila bolja s 5-4.

U petak je finale izborio domaćin Egipat koji je s minimalnih 1-0 pobijedio Novi Zeland. Tako će u utorak finalnu utakmicu odigrati Hrvatska i Egipat, dok će se za treće mjesto boriti Novi Zeland i Tunis. Oba susreta počinju u 21 sat po srednjeeuropskom vremenu.

HRVATSKA – TUNIS 0-0 (0-0), jedanaesterci 5-4

Jedanaesterci: 0-0 Dahmen obranio Vlašiću, 0-1 Ben Romdhane, 1-1 Kramarić, 1-2 Laidouni, 2-2 Petković, 2-3 Ali Abdi, 3-3 Majer, 3-3 Ivušić obranio Jelassiju, 4-3 Mario Pašalić, 4-4 Ltaief, 4-4 Dahmen obranio Juranoviću, 4-4 Ivušić obranio Jaziriju, 5-4 Marco Pašalić, 5-4 Ivušić obranio Haddadiju

Stadion Al Qahirah, Gledatelja: 2500, Sudac: Mohamed Eid Mansour (Egipat).

HRVATSKA: Livaković (od 46. Ivušić) – Juranović, Erlić (od 59. Ćaleta-Car), Gvardiol, Sosa – Brozović (od 59. Marco Pašalić), Modrić (od 59. Vlašić), Kovačić (od 68. Petković) – Pašalić, Kramarić, Ivanušec (od 68. Majer).

TUNIS: Ben Said (od 94. Dahmen) – Kechrida, Bronn, Jelassi, Ali Abdi – Haddadi, Ben Romdhane, Ghandri – Laidouni, Rafia (od 72. Ltaief) – Achouri (od 88. Jaziri).

Žuti kartoni: Majer (Hrvatska), Kechrida (Tunis)

Hercegovački portal