Naslovnica Društvo Očekuje nas porast naoblake, kiša, pljuskovi i pad temperature zraka

Očekuje nas porast naoblake, kiša, pljuskovi i pad temperature zraka

Foto: Hercegovina Meteo

Nakon dužeg razdoblja sa natprosječnim temperaturama zraka i nadmašenih apsolutnih maksimuma za travanj, stiže nam osjetnija promjena vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH, koji je objavio kakve nas vremenske prilike očekuju do 29. travnja.

 

 

Porast naoblake, kiša, pljuskovi i pad temperature zraka u popodnevnim satima u utorak prvo će zahvatiti sjeverna i sjeverozapadna, a do kraja dana proširiti se i na ostala područja naše zemlje. Na planinama kiša će postepeno prelaziti u susnježicu. Nestabilno vrijeme sa kišom i snijegom prevladavat će do kraja tjedna.

Temperatura zraka bit će ispod prosjeka za ovo doba godine. U višim područjima izvjestan je i mraz.

Minimalne temperature zraka varirat će između 0°C i 6°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 10°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 2°C i 8°C, na jugu zemlje do 15°C. Minimalne očekivane temperature u pretplaninskim područjima oko -4°C.

U ponedjeljak (22.04.) u centralnim područjima zemlje zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom.

Od utorka (23.04.), prema raspoloživim sinoptičkim materijalima, prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. U jutarnjim satima u višim područjima moguć je i dalje slab mraz a maksimalne dnevne temperature bit će u porastu.

Hercegovački portal