Naslovnica Društvo Tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici.

 

Sergej Jakirović (47) četiri dana prije vjerojatno ključne utakmice u borbi za naslov prvaka u HNL-u pretrpio je veliki obiteljski gubitak. Kako doznaju 24sata, njegova majka Jelena (djevojački Talajić) preminula je u srijedu u 68. godini nakon teške bolesti.

Obitelj je odlučila kako će sprovod pokojnice biti u utorak u Metkoviću kako bi Jakirovića što manje remetili u pripremi za važnu utakmicu u nedjelju na Rujevici (19.30), gdje bi pobjedom napravio ogroman korak prema tituli. Bit će to, nema sumnje, vrlo emotivna utakmica za trenera Dinama. I imat će poseban motiv.

Sergej Jakirović rođen je 1976. u Mostaru, odrastao u Metkoviću, a za njegovu ljubav prema nogometu zaslužan je otac Enver (71), koji je godinama bio golman, a kasnije i trener lokalnog niželigaša Neretve. Jakirović i supruga Marina, po zanimanju medicinska sestra, imaju dvojicu sinova, Leona (16) i Matiju (13). Obojica su nogometaši i igraju u Dinamovim mlađim kategorijama, Leon je lijevi bek, a Matija golman.

Sergejev otac Ekra, kako ga svi zovu, odrastao je u mostarskom Starom gradu, gdje im se nalazi obiteljska kuća, a u Metković se preselio 1971. kad je Neretva ušla u tadašnju drugu saveznu ligu jug bivše države. U Veležu je jedno vrijeme igrao s Vahidom Halilhodžićem, a “jedinicu” Neretve nosio je čak 20 godina.

I sam Sergej krenuo je kao golman, ali zbog dobre preglednosti i organizacije igre postao je središnji veznjak. Prve seniorske minute dobio je 24. svibnja 1995. dobio je protiv Osijeka. U igračkoj je karijeri nastupao za 17 klubova u Hrvatskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Bugarskoj i Austriji, a jedini je igrač u polju koji je obranio tri penala na jednoj utakmici u hrvatskom klupskom nogometu. Ima pet nastupa za bosanskohercegovačku reprezentaciju, a trenerskim se poslom počeo baviti 2017., prvi mu je posao bio u NK Sesvetama.

Hercegovački portal