Naslovnica Crkva Međugorje: Obilježava se 43. godišnjica Gospinih ukazanja

Međugorje: Obilježava se 43. godišnjica Gospinih ukazanja

U jednom od najpoznatijih svjetskih marijanskih svetišta, u Međugorju, obilježava se 43. godišnjica Gospinih ukazanja. 

 

Međugorje u utorak slavi 43. godišnjicu Gospinih ukazanja. Mnogobrojni hodočasnici iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, od kojih su brojni stigli pješice iz obližnjih mjesta, ali i iz Austrije, Italije, Njemačke, Poljske, SAD-a i drugih zemalja svijeta, ovih su dana sudjelovali na misama i drugim okupljanjima te su se popeli na mjesto prvih ukazanja Blažene Djevice Marije na Podbrdu.

Izvanredni poziv na molitvu za mir uputila je vidjelica Marija Pavlović Lunetti. Ona ima svakodnevna ukazanja Gospe te da je ona osobno pozvala na devetodnevnu molitvu na mjestu prvog ukazanja.

Molitva se govori na nizu svjetskih jezika, a s obzirom na situaciju u svijetu, sudionicima je, govore, osobito zanimljivo čuti molitvene zazive na ukrajinskom ili arapskom jeziku.

Povijest ukazanja

Šestero djece reklo je da je na mjestu Podbrdu 24. lipnja 1981. vidjelo ženu koja im je uputila poruku. Pobjegli su prestrašivši se, ali su se ponovno vratili dan poslije, otkad kažu da im se Gospa ukazuje i upućuje poruke. Vijest je odjeknula, unatoč pokušaju suzbijanja tadašnjih komunističkih vlasti te je fenomen počeo privlačiti vjernike iz cijelog svijeta.

Međugorje je i danas jedno od najvećih hodočasničkih odredišta u katoličanstvu. Sveta Stolica osnovala je posebno povjerenstvo za istraživanje međugorskog fenomena koje je svoje izvješće predalo Kongregaciji za nauk vjere, a konačni sud o svemu dat će papa Franjo.

Hercegovački portal