Naslovnica Zanimljivosti 400 bivola utopilo se bježeći od lavova

400 bivola utopilo se bježeći od lavova

Stotine bivola utopilo se u rijeci na granici Bocvane i Namibije. Prema prvim informacijama, čini se kako su za utapanje krivi lavovi koji su ih potjerali u rijeku, kazale su vlasti u Bocvani, a prenosi BBC.

Vlasnik lokalnog posjeda za BBC je izjavio da su bivoli naišli na prepreku jer je dio riječnog nasipa bio previsok za izlazak. Kazao je kako nikad nije čuo da se tako veliko krdo bivola utopilo. Vlasti u Bocvani procjenjuju kako ih je stradalo oko 400.

Simone Micheletti, vlasnik doma na namibijskoj strani rijeke izjavio je kako je krdo bilo neobično veliko – otprilike 1.000 bivola. Micheletti kazao je kako je u utorak navečer čuo riku lavova. Dodao je kako je bilo oblačno pa nije bilo mjesečine uz koju bi bivoli noću mogli vidjeti.

Većina bivola izvučena je iz rijeke

Ministarstvo zaštite okoliša u Bocvani u svom izvješću piše kako masovno utapanje u rijeci Chobe nije neuobičajeno, ali Micheletti tvrdi kako je brojka stradalih bivola prevelika. Za usporedbu, najveće utapanje kojem je svjedočio bilo je ono u kojem je stradalo “tek” pedesetak bivola.

Većina bivola izvučena je iz rijeke od strane lokalnog stanovništva kako bi prikupili meso za prehranu.