Naslovnica Društvo Legenda Čapljine i cijele Hercegovine: Priča o Burimu

Legenda Čapljine i cijele Hercegovine: Priča o Burimu

Jedna od ikona Čapljine svakako je Burim, čovjek koga znaju ne samo u Čapljini nego i puno šire.

Rođen je 24.2 1980 i ime mu je Danijel Vuković. Burim mu je ime bilo prije koje mu je otac Albanac, koji je ostavio njega dva brata i setru, a majka mu je Hrvatica. Burima voli cjela Čapljina, a i puno šire, a u Splitu ga poznaju svi jer ide na ide na utakmice Hajduka od 1994 godine.

Burimu svatko pomaže u Čapljini, a nikada nije nikoga upitao nikoga ni 1km. Čapljinska raja zna da je pozitivnan, nije kvaran niti je zloban. Pun je svojih fora, ulica i raja su ga naučili i da propriča, iako i sada mrsi neke pojmove i rječi. Jedan brat mu se kao mali sa 5 godina udušio u rjeci Neretvi, a drugi po imenu Gadafi je oženjen i ima svoju obitelj. On je inače Dinamovac i mlađi je od Burima, pa se jednom prigodom ovaj našao na Jugu sa BBB, a Burim na sjeveru među Torcidom.

Burim je uvijek čist i dotjeran, voli da nosi kravate i odjela, i da često kaže da je nešto u gradu njegovo. Spreman je za šalu uvijek i u svakoj prigodi, a miljenik je i raje u Mostaru. Na utakmice Zrinjskog ga je dovodio Vjeko Sušac bivši nogometaš, a jednom prigodom za stadion u Mostaru ga je pitao: Đaka jel ovo Kantrida, jer ga je podsjetilo na stadion u Rijeci gdje je bio kada je Hajduk igrao sa Panathinaikosom u Ligi prvaka. Inače voli sport i nogomet, obišao je sve stadione u Hrvatskoj, a često dolazi u Mostar gledati Zrinjski koga voli kao i Hajduk. Jednom prigodom je došao u Mostar, Zrinjski je igrao sa Olimpicom. Utakmica završila 0-0, a Zrinjski imao više od 20 prigoda, ali lopta nije htjela u gol. I onda kaže Taramba Skočajić u zajebanciji Vjeki nemoj ga dovodit više vidiš da nam je baksuz. Kad djeca igraju nogometa u gradu on galami na njih, voli da se osjeća kao trener.

Burim je ranoranilac, njegov dan izgleda tako da već u 5 ujutro sa lokalnim konobarima priprema terase i pomaže u slaganju inventara i već do 7h ujutro obiđe 3 kafića, usput pripomogne i u svakom popije po jednu ili dvije kave. Do podne je naš Burim već na devetoj šalici kave i lagano je vrijeme za ručak koji mu spremi majka Ruža ili ga odvede neki od dobrih ”Đaka” i počasti.

Čest je gost i na utakmicama košarkaša Čapljine, i takav kakav jeste donosi pozitivnu enegiju u dvoranu.

Donosimo vam eksluzivno i par fotki iz Burimovog djetinjstva i rane mladosti:

 

 

Hercegovački portal