Naslovnica Sport “Bolest” poljudskog travnjaka i kvalifikacije za Euro promijenili su termin Hajdukove utakmice

“Bolest” poljudskog travnjaka i kvalifikacije za Euro promijenili su termin Hajdukove utakmice

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će 10. listopada utakmicu protiv Mađarske na Poljudu u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo sljedeće godine. Četiri dana prije toga isti je travnjak trebao koristiti Hajduk za domaću ligašku utakmicu 11. kola protiv Varaždina, no upitno je bilo i hoće li budući da je UEFA-ina inspekcija sugerirala drugačije.

 

Preciznije, preporučalo se da travnjak ne koristi do reprezentativnog sraza što bi značilo i da se sugeriralo da se splitska momčad snađe za nedjeljni susret protiv Varaždina.

Kako javlja 24sata, navodno su iz Hrvatskog nogometnog saveza, s ciljem osiguravanja što boljih uvjeta za bitnu kvalifikacijsku utakmicu, zatražili reakciju grada Splita. Ostalo je za vidjeti hoće li klubovi zamijeniti domaćinstva, ubrzati odigravanje utakmice kako bi se travnjaku dalo više ʻodmoraʼ ili je odgoditi. Također, i kako će sve proći zbog otežane komunikacije između Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka, odnosno reakcije grada Splita, vlasnika stadiona i suorganizatora ogleda Hrvatske i Mađarske, u slučaju njegova potvrdnog odgovora na UEFA-inu sugestiju.

Sve je riješeno brzo i bez prevelike drame.

Hajduk i Varaždin su se suglasili oko novog termina odigravanja susreta pa će umjesto u nedjelju igrati u subotu u 15 sati.

O kakvoj je ʻbolestiʼ travnjaka riječ, nije znano. Ono što se, pak, zna jest to da bi se ona trebala kemijski tretirati, a to znači onda i ne koristiti minimalno sedam dana.