Naslovnica Gospodarstvo Namjenska industrija FBiH obara rekorde

Namjenska industrija FBiH obara rekorde

Namjenska industrija Federacije obara sve rekorde u poslovanju. Jedanaest tvrtki koje djeluju u okviru vojne oblasti, proizvele su u prvih devet mjeseci ove godine oružja i vojne opreme u vrijednosti od 206.092.346 KM.

Samo “Igman” iz Konjica, najveća domaća tvrtka u oblasti namjenske industrije, s udjelom državnog kapitala, proizvela je oružja i opreme u vrijednosti od 101.227.520 KM i već je ostvarila plan od 74,4 posto.

Iz Direkcije je jučer rečeno za Dnevni avaz da se radi o rezultatima koji su mnogo bolji nego prošle godine i da je to rezultat dobre organizacije.

Inače, kako pokazuju dokumenti za 11 tvrtki plan proizvodnje za ovu godinu iznosi 319,7 miliona KM i već sada je poznato da će biti u potpunosti ostvaren.

Osim “Igmana”, koji je, prema planu, zacrtao do kraja godine proizvesti oružja ukupne vrijednosti 135,9 milijuna KM, odlične rezultate bilježi i “Unis Ginex” iz Goražda. Ova tvrtka proizvela je oružja u vrijednosti od 25,5 miliJUna KM, dok je plan 40,6 miliona KM.

Na trećem mjestu po uspješnosti poslovanja nalazi se vogošćanski “Pretis”, s proizvodnjom od 22,3 milijuna KM. Do kraja godine plan je da prometuju 52,8 milijuna KM. Odlične rezultate ostvarila je i novotravnička tvrtka BNT. Zaposlenici su za devet mjeseci proizveli oružja i opreme koja vrijedi točno 16.025.945 maraka.

abcportal