Naslovnica Crna Kronika U policajca koji je uhitio sina najpoznatijeg narkobosa ispalili najmanje 150 metaka!

U policajca koji je uhitio sina najpoznatijeg narkobosa ispalili najmanje 150 metaka!

Meksički policajac koji je bio uključen u uhićenje sina poznatog narkobosa Joaquina ‘El Chapa’ Guzmana ubijen je na parkiralištu. Nadzorne kamere zabilježile su zastrašujući trenutak u srijedu ujutro kada su najmanje dva naoružana muškarca s poluautomatskim puškama izašla iz crvenog automobila i otvorila vatru na bijelu Nissanovu limuzinu sa četvero vrata, piše Daily Mail, prenosi Net.hr.

Zasjeda je trajala manje od 30 sekundi a naoružani napadači ispalili su najmanje 150 metaka u bijelo vozilo.

Crveni automobil pratio je bijeli automobil do parkirališta trgovačkog centra u Culiacánu, glavnom gradu države Sinaloa, izvijestio je Infobae.com, prenosi Daily Mail. Žrtva je bila visoki časnik u Sinalovoj državnoj preventivnoj policiji. Prema izvještajima lokalnih medija taj je službenik bio umiješan u uhićenje Ovidia Guzmána Lópeza, 17. listopada, sina šefa kartela Sinaloa Joaquína ‘El Chapa’ Guzmána.

Meksičke snage sigurnosti prisilile su Guzmana Lopeza da klekne uz zid ispred kuće prije nego što su morali odstupiti i pusti ga dok su napadači njegova kartela otvorili vatru. Ministar obrane Luis Cresencio Sandoval prošli je tjedan prikazao videozapise i predstavio vremenski okvir neuspjele operacije uhićenja Guzmána Lópeza, incidenta koji je osramotio administraciju predsjednika Andrésa Manuela Lópeza Obradora.

Video koji su snimili vojnici prikazuje kako Guzmán izlazi iz kuće s podignutim rukama. Vojnici mu naređuju da prekine napade po gradu, dok se u pozadini čuje pucnjava. Guzmán je nazvao svog brata Archivalda Ivána Guzmána Salazara na svoj mobitel i rekao mu da zaustavi kaos.

Archivaldo je to odbio te počeo prijetiti vojnicima i njihovim obiteljima. Napadi su se nastavili i osam minuta kasnije prijavljeni su prvi ranjeni vojnici. Archivaldo Guzmán je u tom trenutku sigurno znao da kartel ima prednost. U oružanim borbama oko grada ubijeno je trinaest ljudi.

Službenici u Mexico Cityju na kraju su naredili sigurnosnim snagama da se povuku četiri sata nakon što je započela operacija kako bi se izbjeglo još više krvoproliće. Meksički ministar javne sigurnosti Alfonso Durazo rekao je da je prekinuta operacija uhićenja Guzmána Lopeza bila “brzopleta akcija” koja zaslužuje kritiku, ali detalji su otkrili da je uhićenje bilo u pirpremi više od tjedan dana.