Naslovnica Istaknuto Upozorenje: Moguće izlijevanje rijeke Trebižat

Upozorenje: Moguće izlijevanje rijeke Trebižat

Iz Civilne zaštite ŽZH javljaju kako je vodostaj na rijeci Trebižat (izmjeren na vodomjernoj postaji Humac) iznosio 298 cm u 8 sati, (280 cm redovna obrana od poplave) sa trendom rasta 0 cm.

 

Ističu kako su na snazi su redovite mjere obrane od poplave, proglašene 13. studenog 2019. u 12:45 sati. Ali prenose obavijest Federalnog hidrometeorološkog zavoda koji upozorava na nove moguće padaline, odnosno na mogućnost rasta vodostaja u rijekama.

Postoji određena mogućnost da može doći do izljevanja rijeka iz korita, obzirom na prognoziranu značajnu količinu padavina u idućem razdoblju. Hidrološka prognoza se odnosi na rijeku Trebižat, a iako se radi o manjoj mogućnosti, ovom Obavijesti nadležne institucije pozivamo na oprez. Očekivani početak događaja je nedjelja, 17. studenog 2019. godine. Dok je očekivani vrh vodnog vala ponedjeljak, 18. studenog, navode iz Federalnog hidrometerorološkog zavoda, prenosi Jabuka.tv.

Napominju kako je rijeka Trebižat u Federaciji BiH pod determinističkim utjecajima, te nije moguće dati pouzdanu prognozu.