Naslovnica Sport ZLATKO DALIĆ: ‘Možda ne znate, Rujevica je najbolji travnjak u Hrvatskoj’

ZLATKO DALIĆ: ‘Možda ne znate, Rujevica je najbolji travnjak u Hrvatskoj’

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciju uoči subotnjeg ogleda na Rujevici protiv Slovačke, poručio je kako se “Vatreni moraju postaviti kao favoriti i dati sve od sebe.”

 

Dalić je naglasio kako su proteklih dana imali tri jako dobra treninga, na kojima su svi igrači pokazali da su motivirani i fokusirani.

“Bila je milina raditi”, rekao je izbornik svjetskih doprvaka.

“Tko god izađe, dat će sve od sebe. Očekujem maksimalan angažman bez obzira na vremenske prilike,” rekao je Dalić.

“No, onda je bila odluka o dodatnim kvalifikacijama, a sada o tome hoćemo li biti na prvom mjestu u skupini. Sigurno je lakše, iako mi je malo žao što nismo sve riješili prije,” kazao je, istaknuvši da se potvrdila njegova najava da će biti potrebno 15 bodova za kvalificiranje.

Kazao je da su u ovoj reprezentaciji igrači koji su igrali na Svjetskom prvenstvu jako važni jer daju ritam, ali i kako dolaze mladi igrači.

“Kao što smo najavili laganu smjenu generacija”, rekao je.

Na pitanje slovačkog novinara je li šteta što se ova utakmica neće igrati pred punim Maksimirom, Dalić je naglasio da nema potrebe o tome raspravljati.

“Ovdje u Rijeci imamo sjajne uvjetem a teren je najbolji u Hrvatskoj i sve je u redu”, istaknuo je.

Na pitanje koliko mu je važno kako će izbornik suparničke ekipe postaviti igru, Dalić je kazao da se hrvatska reprezentacija nema potrebe nikome prilagođavati.

“Razgovarali smo o njihovoj igri u Trnavi i oni nemaju što dobroga izvući iz te utakmice. U sredini moraju biti mnogo agresivniji, bliži našim igračima. Razmišljali smo kako bismo se mi postavili u njihovoj situaciji,” kazao je Dalić te još jednom komentirao brojne izostanke u našim redovima.

“Nećemo razmišljati o tome koga u reprezentaciji nema, nećemo plakati jer Hrvatska ima izbor igrača i što god bude, odgovornost je na meni, a ne na njima”.

Kapetan reprezentacije Luka Modrić upitan o mogućnosti odgode utakmice zbog vremenskih neprilika, rekao je da se nada da do toga neće doći.

“Mi ćemo se koncentrirati na nogomet, a uvjeti će biti kakvi budu,” kazao je.

Ocijenio je da je slovačka reprezentacija jako dobra ekipa te da je najbolja u veznoj liniji.

“Rezultat u Trnavi nije pokazatelj, jer su mnogo bolji od toga,” naveo je veznjak Real Madrida.

Ustvrdio je da su igrači koji ne mogu igrati za Hrvatsku vrlo važni te da će nedostajati, ali i da je siguran da će oni koji ih mijenjaju dati sve od sebe i pokazati da su dostojna zamjena.

Upitan koji motiv za igru u reprezentaciji ima nakon vrhunca u Rusiji, Modrić je naglasio da mu je motiv nositi reprezentativni dres i slušati himnu.

“Za svakog igrača je jedna od najvećih počasti igrati za reprezentaciju. Odlučio sam nastaviti igrati za reprezentaciju srcem, ne gledajući na sebe i mogući utjecaj na klupsku karijeru,” rekao je, dodajući da se nada da mlađim igračima tako pomaže svojim primjerom.

Složio se s razmišljanjem izbornika Dalića da treba od prve minute igrati agresivno.

“Mi ne znamo igrati na rezultat, želimo se nadigravati i napadati”, naglasio je Modrić.

 

Dnevno.HR