Naslovnica Sport Dalić odgovorio Rebiću: Da sam ja to pisao, ne bih obrisao, ostani...

Dalić odgovorio Rebiću: Da sam ja to pisao, ne bih obrisao, ostani frajer cijeli život

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je danas na HRT-u u emisiji Europeo posvećenoj Europskom prvenstvu.

 

Hrvatska je Euro završila porazom u osmini finala nakon produžetaka od Španjolske u ludoj utakmici u kojoj je Španjolska na kraju slavila 5:3. Situacija oko reprezentacije zakomplicirala se u srijedu kad je Ante Rebić na svom Instagramu otvorio dušu i prozvao Dalića, prenosi Index.hr.

Dobro sam nakon ispadanja s Eura, ali još uvijek tužan jer nismo prošli dalje. Ponosan sam na sve što sam napravio s Hrvatskom. Ne može ovaj Euro biti neuspjeh, odnosno nije neuspjeh.

Za mene su najvažnije mjerilo hrvatski navijači koji su bili u Danskoj, platili put, potrošili svoje vrijeme i riskirali svoje zdravlje da budu uz Hrvatsku. Nakon poraza su nas pozdravili pljeskom.

Da je bilo drugačije, zviždali bi nam. Oni su pokazali da to nije neuspjeh, rekao je Dalić na početku pa nabrojio sve što je uspio s Hrvatskom te poručio da će ostvariti idući cilj, a to je plasman u Katar.

Dalić je nakon prvenstva izjavio da su neki igrači “potrošili svoje kredite”, a moguće je da se Rebić osjetio prozvanim.

Na Instagramu je stoga napisao:

“Žao mi je što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju”, što je, jasno je, kritika Daliću.

Hrvatski izbornik danas je odgovorio.

Koji je to neuspjeh u ove tri godine? Mi smo u mom mandatu imali 15 poraza. Gubili smo od velikih reprezentacija, prvaka svijeta i prvaka Europe.

Moja mrlja je poraz 6:0 u Elcheu i dva poraza od Mađarske i Slovenije. To je moja mrlja i moj neuspjeh, ništa drugo, rekao je Dalić o prozivci koju mu je Rebić jučer uputio pa dodao:

Poštujem da svatko kaže ono što ima, ali ja bih da sam to rekao ili napisao, ostavio to za cijeli život. Ne bih obrisao, ostani frajer cijeli život.

Nakon toga je voditelj Europea pitao Dalića hoće li zatvoriti vrata reprezentacije Rebiću.

Tko sam ja da zatvaram vrata reprezentacije bilo kome? Nikad nisam nikome zatvorio vrata i neću, rekao je Dalić.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL