Naslovnica Politika DODIK: Krećemo u ukidanje svega izvan Daytonskog ustava u RS

DODIK: Krećemo u ukidanje svega izvan Daytonskog ustava u RS

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik povodom odluke Ustavnog suda BiH da šume Republike Srpske nisu njeno vlasništvo, pozvao je da “svi donositelji odluka u Narodnoj skupštini RS ponište sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma”.

 

“Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj da shvate ozbiljnost situacije, a one koji donose odluke da se okupimo i idemo u Narodnu skupštinu Republike Srpske i da sve što je izvan Ustava poništimo u Republici Srpskoj, da kažemo da hoćemo prihvatiti dejtonsku BiH”.

Komentirajući to što je Ustavni sud BiH utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu s Ustavom BiH, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo RS, Dodik je ocijenio da se “briselske diplomate uvijek nešto žure i guraju svoje”.

“Uvijek su u svim preporukama koje smo imali do sada iz EU, uvijek je to bilo ono što smo mogli čuti ranije u Sarajevu da je naznačeno da će baš tako biti i taj zahtjev da nam ispostave. Nemojte nam vi praviti zemlju. U toj BiH mi nećemo biti”.

On je ponovio da RS ne zanima visoki predstavnik.

“Vidim da danas piše neko pismo kako će nešto tražiti. Što on ima s plaćama, što on im s tim stvarima. Neka to rješava u svojoj zemlji, a ne kod nas”, rekao je Dodik.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL