Naslovnica Sport Dalić uoči Lige nacija: Želimo napraviti ta dva koraka i ispisati povijest

Dalić uoči Lige nacija: Želimo napraviti ta dva koraka i ispisati povijest

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić prokomentirao je ranije objavljen popis igrača na koje računa za završni turnir UEFA-ine Lige nacija koji će biti održan od 14. do 18. lipnja u Nizozemskoj.

 

“Popis pokazuje da vjerujemo provjerenom kadru – uz manje korekcije, to je lista igrača koji su osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu i oni apsolutno zaslužuju naše povjerenje u ovom trenutku. Svjesni smo da na kraju sezone postoji osjetan fizički i psihički zamor.

Pred nama je povijesna prilika osvojiti prvi trofej u povijesti naše reprezentacije te ćemo kroz ovih tjedan dana priprema pokušati maksimalno osvježiti i pripremiti ekipu kako bi završni turnir odigrala na najvišoj mogućoj razini”, naglasio je izbornik Dalić za HNS-ovu stranicu.

‘Želimo ispisati povijest’

Osvrnuo se potom na rivale na završnoj turniru Lige nacija. Da podsjetimo, osvajanjem prvog mjesta u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, hrvatska reprezentacija prvi je put u svojoj povijesti izborila završni turnir Lige nacija, zajedno s velikanima Nizozemskom, Italijom i Španjolskom. Hrvatska će u polufinalu odmjeriti snage s Nizozemskom 14. lipnja u Rotterdamu, dok će drugo polufinale između Italije i Španjolske biti odigrano 15. lipnja u Enschedeu. Finale je na rasporedu 18. lipnja u Rotterdamu (20.45), a utakmica za treće mjesto istoga dana u 15.00 u Enschedeu.

“Izuzetno poštujemo sve tri reprezentacije koje su pored nas izborile završni turnir, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i zajedništvo. Nizozemska će kao domaćin biti vrlo motivirana, ali i mi ćemo imati veliku podršku s tribina, što će nam sigurno dati dodatnu snagu.

Znamo da nas čeka jako težak posao, ali ne skrivamo da, kada smo već uspjeli doći do ove faze natjecanja, želimo napraviti i ta dva završna koraka i tako još jednom ispisati povijest”, poručio je Dalić.

Hercegovački portal