Naslovnica Politika Čiji je Mostar grad? Stari most u bojama Veleža može, a Zrinjskoga...

Čiji je Mostar grad? Stari most u bojama Veleža može, a Zrinjskoga ne !

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić reagirao je povodom najave da će sinoć, u sklopu proslave duple krune mostarskog Zrinjskog, Stari most u ovom gradu biti osvijetljen u bojama ovog kluba.

 

Kako je naveo Marić, inicijativa o osvjetljavanju Starog mosta potekla je od Hrvatske republikanske stranke (HRS), a Marić je poručio kako je gradonačelnik nasjeo na ovu provokaciju.

“Povodom Odluke Gradske uprave o osvjetljavanju Starog mosta u bojama i grbu HŠK Zrinjski po zahtjevu Hrvatske republikanske stranke Mostar javno pozivam Gradonačelnika Grada Mostara, koji je nasjeo na provokaciju i pokušaj unošenja nemira, da obustavi Odluku, koja ima samo za cilj provokacije i narušavanje sigurnosne situacije u Mostaru među građanima što u ovom slučaju izaziva Hrvatska republikanska stranka”, poručio je Marić.

Također, ističe kako odluka neće biti provedena i da narušava sigurnosnu situaciju u Mostaru.

“Odluka kojom Gradonačelnik daje suglasnost za ovakve vrste projiciranja na javnim objektima u Gradu Mostaru nije u skladu sa Zakonom. Podsjećam da na Gradskom vijeću, predloženu Odluku o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim poduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara, koju je predložio Klub vijećnika Koalicije za Mostar 2020, koja bi definirala i uredila stvari koje se odnose i na osvjetljavanje objekata kako bi izbjegli ovakve situacije, nije usvojena između ostalih i zbog ne glasanja Hrvatske republikanske stranke kojima je očigledno ovo poslužilo za provokacije i političke obračune”, ističe predsjednik Gradskog vijeća.

Naglašava i kako Hrvatska republikanska stranka već na posljednje dvije sjednice Gradskog vijeća pokreće inicijative na štetu za FK Velež, te nastavlja sa ovakvim zahtjevima što predstavlja neodgovornu i ostrašćenu politiku spram Veleža.

“Izražavam stav da bi svi bili jako sretni i zadovoljni da je u Mostaru okruženje HŠK Zrinjski i ostalih predstavnika i obilježja određenog broja građana, doživjelo istinsku katarzu u proteklom periodu, pružili ruke suosjećanja i mira prema istini i svemu onome što se dogodilo sa Starim mostom u Mostaru i cjelokupnom starom povijesnom jezgrom. Da su u tom dijelu postignuti povijesni pomaci i koraci ka stvarnom prihvaćanju istine i osjećaja za sve ono što je proživio Stari i stanovništvo koje je gravitiralo oko simbola Mostara tada bi bez ikakvih tenzija i emocija bilo moguće čisto u sportskom pogledu projiciranje na Stari most”, mišljenja je Marić.

Na kraju, Marić je ponovio kako odluka o osvjetljavanju neće biti sprovedena

“Ova Odluka o osvjetljavanju Starog mosta neće biti sprovedena, te molim sve predstavnike građana u Mostaru, da težimo da gradimo i uspostavljamo nove odnose, temeljenje na međusobnom razumijevanju bolnih stvari i postižemo zajedničko povjerenje”, zaključio je Salem Marić.

SRAMOTA

Bošnjačka politika ne želi Zrinjski na Starom mostu. Objašnjenje je pokazatelj tko ne želi normalizaciju odnosa u Mostaru

Podsjetimo, HŠK Zrinjski je sinoć u Mostaru organizirao proslavu duple krune ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Od 18 do 20 sati, navijači kluba mogli su se slikati s peharima u posebnoj zoni na platou, dok je od 20 sati započeo središnji dio večeri te slavlje s igračima i stručnim stožerom.

Hercegovački portal