Naslovnica Promo Izbornik Zlatko Dalić tri stvari zamjera igračima protiv Tunisa

Izbornik Zlatko Dalić tri stvari zamjera igračima protiv Tunisa

Hrvatska je na turniru u Kairu pobijedila Tunis na penale 5:4 nakon što je utakmica završila 0:0. Junak pobjede bio je Ivica Ivušić, koji je u raspucavanju obranio čak tri penala i to nakon što je ušao umjesto Dominika Livakovića.

 

Tako je poslao Hrvatsku u finale, gdje je čeka domaćin Egipat. Egipćani su utakmicu za konačnog pobjednika izborili pobjedom nad Novim Zelandom 1:0.

Egipat i Hrvatska igraju finale u utorak od 21 sat po srednjoeuropskom vremenu, piše Index.

Zlatko Dalić prvo je rekao što zamjera igračima: “Nismo bili brzi, falilo je utrčavanja u prazan prostor i dubinskih lopti. Penali su i kvaliteta i lutrija, a ovaj put smo dobili.”

“Nadam se da se Erlić nije ozbiljno ozlijedio”

Ipak, zadovoljan je pristupom i rezultatom: “Dečki nisu kalkulirali niti su se štedjeli, dali su sve od sebe i u prijateljskoj utakmici.

Moramo biti zadovoljni jer smo u finalu, šteta je Erlićeva ozljeda. Osjetio je aduktor pa je na vrijeme izašao van, nadam se da nije velika ozljeda.”

Ivušić je briljirao, ali Dalić je otkrio da neće braniti u finalu: “Odlučili smo dati šansu svim vratarima, u sljedećem će susretu braniti Kotarski i Labrović. Ivušić je obranio tri penala i odveo nas u finale i to je sjajno. Pokazao je da mogu računati na njega.”

Izbornik Hrvatske komentirao je ovacije koje je njen kapetan dobio u Kairu: “To pokazuje koliko je Luka velik. Dođemo u Egipat i svi navijaju za njega.

Hercegovački portal